Rocco Maes

Naam : Rocco Maes
Geboortejaar & plaats : 1967   Waregem
Woonplaats: Harelbeke

Hoe ik ben begonnen met fotografie ?

Zoals de meesten liep ik altijd rond bij evenementen met een compact camera. Doch ergens in 2017 was ik ’s avonds aanwezig bij een na-tourcriterium te Herentals. Omdat het ’s avonds was en ik totaal niks wist van instellingen van fotografie waren mijn foto’s niet naar mijn smaak gelukt. De dag erna ben ik op zoek gegaan hoe ik betere foto’s kon vastleggen.

Enkele dagen later heb ik mij een degelijke instapcamera gekocht voor een beginneling en ben ik terecht gekomen bij het CVOSCALA volwassenenonderwijs in de streek van Kortrijk.
Tot op heden volg ik nog steeds les en leer elke dag bij. Begin 2019 heb ik me aangesloten bij de fotoclub van Deerlijk want daar kun je ook nog elke keer iets bijleren.

Omdat ik aan bepaalde persoonlijke toestanden gebonden ben kan ik moeilijk op dit moment op reis gaan om daar mooie beelden vast te leggen , daarom ga ik op zoek in bosrijk gebied in de streek om foto’s te maken van de natuur. Ik probeer zoveel mogelijk insecten dichtbij ( close-up ) in beeld te brengen. Ook nu en dan eens een cyclocross meenemen om foto’s te nemen van Jolien Verschueren en ook van het damesteam van het Vondelmolen Cycling team van ploegleider Geert Wellens.