Luc Maelbrancke

Hallo, mijn naam is Luc Maelbrancke en geboren in het magische jaar MCMLXXVII.
Het jaar van de fusies van de Belgische gemeentes maar ook het jaar dat fotografe Rena Effendi geboren werd. Jammer genoeg ook het jaar van de grootste vliegramp ooit op het spaanse eiland Tenerife maar ook het jaar dat de Sex Pistols met God save the Queen de hoogste positie bereiken in de Britse hitparade. En Freddy Maertens wint met overmacht de ronde van Spanje. Tot zover de “wist je datjes”. (bron: Wikipedia, je dacht toch niet dat ik dit zomaar wist  :-0)

Afkomstig uit Wervik en woonachtig in Otegem, gehuwd met Sabine en papa van Martha en Emiel.
Ik ben voor het eerst met fotografie in aanraking gekomen toen ik voor mijn plechtige communie een “point en shoot” camera (35mm Ricoh FF-9) had gekregen. Dat was wel leuk maar los van wat foto’s maken tijdens de vakanties zat er toen niet in. Andere interesse kwamen en fotografie was al even vlug weer weg als het gekomen was. Tot vele jaren later, ik denk toen 2004-2005, terug met fotografie in aanraking gekomen door een toenmalig collega die in geuren en kleuren kon vertellen over zijn hobby en zijn vele foto’s liet zien.
Met veel experimenteren en 3 jaar avondonderwijs via CVO Zwevegem genieten we nu reeds jaren van deze mooie mooie hobby die intussen toch ook wel een beetje passie is geworden. Ik hou vooral van het fotograferen zelf, het bezig zijn met de camera, op pad gaan, op mooie plaatsen komen ... Nabewerking vind ik minder fijn, het voelt vooral als verloren tijd, dus moet het snel gaan. Hoewel, sinds een 2-tal jaar ben ik mij meer beginnen verdiepen in analoge fotografie en dit gaat wel een stuk trager. En het drukken en bewerken in de doka vind ik wel fijn. Waarschijnlijk omdat dit, net als het fotograferen en manipuleren van de camera, een technische kant heeft.
Mijn eigen voorkeur gaat vooral uit naar straat en landschapsfotografie. Af en toe ook wel wat abstract. Een echte stijl heb ik bij mijn weten niet maar laat het mij gerust weten mocht die er wel zijn.
Waar ik graag nog zou doen is modellen/portret fotografie en dan vooral de combinatie modellen en straat/urban. Alleen ontbreekt het mij aan de nodige skills om een model te sturen en aan modellen.

Wil je meer ontdekken van mijn werk kijk dan zeker eens op mijn FB of insta pagina, volgen en delen mag.
https://www.instagram.com/lm_pictures_77/
https://www.facebook.com/lmpictures.be
http://www.lmpictures.be/