Maïka Destoop

Ik ben Maïka Destoop, geboren in 1984.
Mama van 2 kinderen en eigenaar van Maika Photography.

De interesse in de fotografie heb ik al een hele tijd. Ik ging de deur niet uit zonder mijn kleine compacte camera. Na mijn opleiding als etalagiste had ik besloten om nog een 3 jaar durende opleiding fotografie te volgen in Syntra West Brugge. Eerst begon ik met familie en vrienden te fotograferen, daarna besloot ik om te starten als fotografe. Toen ik zwanger was van mijn zoon, heb ik besloten om mij wat meer te verdiepen in de kinderfotografie. En tijdens de zwangerschap van mijn dochter groeide dit verder uit naar newborn-fotografie. Na een aantal workshops newborn-fotografie (bij Bedelighted), begon ik deze vorm van fotografie super leuk te vinden. En dit geeft mij rust...
Naast de gevolgde workshops, heb ik ook deelgenomen aan de live stages van Michael Stief (zwangerschaps- en newbornfotograaf) en Patricia van den Bogaart (newborn- en babyfotograaf). Online volg ik cursus van Kelly Brown (newbornfotograaf).
Nu volg ik het werk van heel wat newbornfotografen van over heel de wereld (Kelly Brown, Anna Brandt, Michael Stief,…) Sinds kort vind ik het ook heel leuk om vrouwen heel mooi en sierlijk op foto te hebben. En daarvoor volg ik online cursus van Sue Bryce.
In 2019 heb ik mijn opleiding ‘Grafische vormgeving’ afgewerkt, en dit is leuk om te combineren met de fotografie.

https://maika-photography.be/