Fabienne Vansteenkiste

Na vele reizen doorheen vele landen ‘all over the world’ (Zuid-Amerika, Azië, Afrika…) ontwikkelde ik een passie voor reisfotografie.

Ik bezocht onder andere heel wat Afrikaanse landen (Kenya, Tanzania, Namibië, Botswana, Madagascar, Ethiopië, Ghana, Uganda, Senegal), aanvankelijk als toerist, later als vrijwillig werkster, Het continent Afrika liet mij niet meer los.

Humanitaire portretten, documentaire foto’s van ‘het leven zoals het is’ hier en vooral in Afrika (waar ik momenteel bezig ben met een projectwerking via mijn VZW Makoye Kafo.) werden mijn passie.

Deze ervaring was ook de aanzet voor mijn fotoproject ‘C’est l’Afrique qui parle’.

Een aantal jaren geleden volgde ik enkele cursussen fotografie en photoshop aan het CVO  in Zwevegem. Deze cursussen lieten mij kennis maken met de technische kant van fotografie.

Om mijn fotografische kennis te onderhouden ben ik lid van de fotoclub in Deerlijk en in Zwevegem. Op die manier krijg ik impulsen, tips en tricks om de foto’s te verfijnen en sterker te maken.