Mijn naam is Andy Vandevyver.

Op mijn 18de verjaardag kocht ik mijn eerste analoge spiegelreflex met verwisselbare lenzen en een flits. Ik deed toen voornamelijk aan reisfotografie.

Later kocht ik mijn eerste digitaal toestelletje.

Een vriend van mij was al meer dan 30 jaar in een fotoclub en was ook regelmatig gevraagd als jurylid op fotowedstrijden.

Via hem ben ik mij dan meer gaan toeleggen op fotografie. Hij gaf mij tips, kwam regelmatig mijn foto’s beoordelen, …

Daarnaast doe ik veel aan zelfstudie.

Toen bleek dat mijn digitaal toestelletje heel beperkt was kocht ik mijn eerste digitale spiegelreflex. Deze werd regelmatig uitgebreid met een extra lens.

Ik heb geen specifieke voorkeur qua fotografie : ik fotografeer graag natuur, macro maar evengoed sport of in studio. Dit zowel in kleur maar ook in zwart-wit.

Het bewerken van foto’s doe ik met Lightroom,  al probeer ik dit zo veel mogelijk te beperken.